Ik kan mij voorstellen dat u wilt weten wie ik ben vooraleer u muziektherapie, les of begeleiding van mij wilt. Daarom heb ik hier meer achtergrondinformatie over mijn werkervaring en kunt u bij referenties ervaringen lezen van ouders van cliënten. Ook schrijf ik soms over mijn persoonlijke proces als muziektherapeute, die u kunt lezen bij de Eigenwijsjes. Heeft u hierna nog meer vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op.

Muziektherapie

In 2011 ben ik als muziektherapeute afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn studie heb ik onder andere een jaar op Curaçao stage gelopen bij een therapiecentrum. Ik werd ingezet als muziektherapeute in opleiding bij verschillende doelgroepen: kinderen met gedragsproblematiek, lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen, emotionele problematiek en verschillende vormen van autisme.

Na mijn studie heb ik ruim een jaar in België muziektherapie gegeven aan mensen met een zwaar lichamelijke en verstandelijke beperking. Daarnaast ben ik in begin 2012 begonnen als freelance muziektherapeute en persoonlijk begeleidster in Nederland.

Eind 2012 ben ik gestopt in België om als zelfstandige verder te gaan.

Momenteel werk ik twee dagen per week als muziektherapeute in een team van een psychiatrische instelling. De overige dagen geef ik begeleiding en muziektherapie aan huis van de cliënt. Ik werk hier dan vooral met kinderen met autisme, een verstandelijke beperking en/of afasie.

Muziekeducatie

Naast muziektherapie vind ik het ontzettend leuk en waardevol om muzieklessen te geven aan de jongsten onder ons. Elke donderdagochtend ben ik te vinden op meerdere locaties van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Bergen op Zoom.

Begin 2015 mocht ik mijn diploma voor docent Muziek op Schoot in ontvangst nemen. Met deze ervaringen op zak, zal ik Zing en Groei vorm gaan geven.

Graag stimuleer ik iedereen om zo vroeg mogelijk te beginnen met muziek. Daarom geef ik ook cursussen en workshops aan pedagogisch medewerkers over hoe zij muziek (nog beter) kunnen toepassen binnen de dagelijkse bezigheden. Daarnaast leer ik pedagogisch medewerkers zelf kinderliedjes begeleiden met de gitaar.